מעוניינים לעצב אריזות קרטון למוצר ? תוהים כיצד תיראה האריזה לאחר ההדפסה וכיצד ניתן לבצע הדפסה זו ? ומה לגבי למינציה, גלזורה, והאם קיימות מכונות שיכולות להדפיס על אריזות קרטון גדולות (לדוגמא, כאלה המשמשות עבור חומרי עבודות גבס ?). על כל אלה ועוד ועל כל מה שאתם, בעלי מקצוע, תצטרכו לדעת אודות הדפסת אריזות קרטון.
האם יכולים בעלי מקצוע להדפיס על אריזות קרטון ?
בהחלט כן ! בעלי מקצוע המעוניינים להזמין אריזות קרטון מודפסות, ימצאו כי אפשר בהחלט לייצר אריות קרטון מודפסות, כפי שנתאר להלן. כל ההדפסות המבוצעות כיום במדינת ישראל מבוצעות בשיטת הפרוצס, כך שהגוון הסופי של ההדפסות מתקבל מערבוב ארבעת הגוונים – שחור, כחול, אדום וצהוב. במהלך הדפסות פרוצס, עובר הקרטון בין ארבע תחנות צבע שונות, מכל אחת מקבל את כמות הצבע הנדרשת, וכך מתקבל הצבע הסופי כפי שהוגדר בגלופה.
שיטות ההדפסות הרלוונטיות עבור סוגים שונים של אריזות קרטון
- הדפסת שטח, המיועדת להדפסת אריזות קרטון בצבע אחד או ברקע אחיד (מיועד לדוגמא, לאריזות של חומרי עבודות גבס עליהם מבקשים להדפיס לוגו בצבע אחיד).
- הדפסת צבע, המשמשת גם היא להדפסה בעזרת צבע אחד בלבד, אך מאפשרת עבודה עם מספר גוונים שלו. מיועדת בעיקר ליצירת רקע או כיתוב.
- הדפסת פלקסוגרפיה, המעבירה את התדפיס באמצעות גלופה. משמשת בעלי מקצוע להדפסה ישירה על קרטונים או על נייר רציף. נחשבת פחות מדויקת ואיכותית, אולם מתאימה מאוד לכמויות גדולות ש”רצות”. מתאימה במיוחד להדפסה של מארזי מוצרים גדולים, דוגמת ארגזי שתייה או ארגזי חומרי בניה המשמשים עבור עבודות גבס.
- הדפסה דיגיטלית – מיועדת לכמויות קטנות של עד 150 אריזות קרטוןו מתאפשרת באמצעות העברה ישירה של ההדפס מהמחשב אל הקרטון. הדפסות אלה אינן מאפשרות להגיע בדרך כלל לצבע מדויק. הדפסה דיגיטלית יקרה מאוד ומחירה עולה עוד יותר כאשר מדובר בהדפסה על אריזות קרטון גדולות. השימוש הנעשה בדיו בהדפסות אלה נחלק בין דיו נוזלי שהוא מדויק ואיכותי יותר, ובין דיו סולוונטי, שהוא איכותי פחות.
- לכה על הדפסת פרוצס, בה מועבר ההדפס אל הקרטון באמצעות שימוש בלוחות רשת. זוהי ההדפסה הנפוצה והאיכותית ביותר ומיועדת להדפסה על נייר (דוגמת ירחונים או עלונים) בכמות שעולה על 100 יחידות.
- הדפסות על נייר, שאינן הדפסות על קרטון, אולם ניתן להדביק אותן על אריזות קרטון בתהליך הקרוי: הצמדה. הדפסות אלה הן בדרך כלל הדפסות כרומו מבריקות, הנפוצות מאוד גם בעלונים ובירחונים. נייר זה מדגיש את ההדפסה באופן “החי” ביותר, הקיים בגימור מט או גלזורה. בנוסף להדפסות כרומו, ניתן להדפיס גם על נייר רציף או על נייר ללא גלזורה, אותו קל יותר להצמיד אל הקרטון.
טרם הדפסה קרטון, מבוצעת לעיתים גלזורה, המיועדת להחליק את פניו ולשמש מצע להדפסה. בנוסף על כך, מאפשרת הגלזורה לדיו שלא להיספג בקרטון, מה שעלול לגרום להדפסה להראות דהויה במקצת. לעיתים זו יכולה להיות המטרה, בעיקר כשהמטרה היא לשוות לאריזה מראה עתיק או אותנטי (מה שיכול להתאים מאוד לקרטונים של חומרי עבודות גבס), אולם חשוב לדעת כי במצבים אלה קשה לדעת כיצד תראה ההדפסה הסופית.
אפשר גם לבצע למינציה לאריזות קרטון, זאת באמצעות הדפסת פרוצס על גבי נייר והצמדתו לצד אחד של הקרטון. באמצעות ביצוע למינציה אפשר לשמור על אריזת הקרטון מפגיעת נוזלים, מה שמשמש בעיקר עבור אריזת מזון.